Șase bănci majore de finanțare a comerțului devin acționari ai rețelei de informații comerciale

Related Articles

Șase bănci majore de finanțare a comerțului devin acționari ai rețelei de informații comercialeȘase dintre cele mai mari bănci de finanțare a Comerțului din lume – ANZ, BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, HSBC și Standard Chartered – au înființat o nouă întreprindere pentru a aduce în producție rețeaua de informații comerciale (TIN). După finalizarea construcției platformei, băncile sunt acum gata să-l piloteze cu clienții lor.

Staniu este o platformă globală multi-bancară în care

Clienții corporativi pot prezenta și verifica ordinele de businessday cumpărare și facturile către bănci la alegerea lor, trăgând împreună mai multe rețele de achiziție-la-plată și portaluri de furnizor care există pe piață.

În afară de a face mai ușor pentru întreprinderi să comunice cu băncile lor, scopul final este că aceste date vor permite băncilor să evalueze mai bine riscurile și a oferi o gamă mai largă de finanțare a lungul ciclului de viață comercială și mai adânc în lanțurile globale de aprovizionare.

Prin colectarea ordinelor de cumpărare și a datelor pe factură într-un singur loc, băncile vor putea, de asemenea, să verifice dacă un document a fost deja finanțat, atenuând astfel riscul de dublă finanțare și informații comerciale frauduloase în întreaga industrie – o provocare care continuă să împovăreze finanțatorii.

Staniu este o platformă globală multi-bancară în careProiectul de construcție a staniului( cunoscut inițial sub numele de Proiectul Wilson) a fost lansat oficial în urmă cu un an. Furnizorul de tehnologie al proiectului, CGI, a lucrat de atunci cu băncile participante pentru a construi platforma, care se bazează pe tehnologia norilor și nu blockchain.

Noua entitate juridică, care a fost încorporată în Regatul Unit la 16 septembrie ca rețea de informații comerciale limitată, va deține acum și va opera platforma și va continua dezvoltarea.

Alexander Malaket, un consultant independent care a consiliat băncile cu privire la proiect, a fost numit director executiv interimar. Acesta va fi un rol interimar pentru Malaket până la numirea unui înlocuitor.

„Intenția pentru staniu este de a deveni o companie de platforme pentru entități foarte deschisă, incluzivă, care sperăm că va deveni o utilitate industrială. Nu este intenția instituțiilor fondatoare de a menține orice fel de control pe termen lung sau statutul preferențial. Deci, era normal să înființeze o entitate juridică separată,” Malaket spune, vorbind la GTR pe margine de Sibos 2019.

Acest model este unul care a fost adoptat de alte consorții de finanțare comercială în ultimii ani, împreună cu noi.comerțul în Irlanda, komgo în Elveția și câmpul de forță din Singapore sunt exemple de entități juridice independente formate de acționarii băncii pentru a deține și a exploata noi platforme.

Potrivit lui Malaket, prima lansare a platformei de staniu este acum gata să fie pilotată de acționari. În plus, trei bănci care nu sunt acționari s-au angajat să testeze soluția, inclusiv Banca Lloyds, Banca Standard și o a treia bancă care nu a fost numită public.

„Ne-am implicat cu industria foarte devreme în acest proces. Pe parcursul proiectului, am avut peste 40 de bănci care au semnat acorduri de non-divulgare cu noi, așa că ne-au ajutat oferindu-ne feedback cu privire la propunerea noastră de design, arhitectură, concepte și valoare. Există un spectru de niveluri de interes și angajament în toate aceste bănci. Un număr dintre ei sunt interesați de pilotare, și mai mulți dintre ei sunt interesați în a deveni membri odată că posibilitatea începe să se deschidă,” Malaket spune, adăugând că STANIU va oferi un nivel de model de membru în cazul în care băncile să plătească pentru utilizarea platformei în funcție de mărime. Într-o etapă ulterioară, adaugă el, aderarea poate fi de asemenea deschisă finanțatorilor nebancari.

Staniu este o platformă globală multi-bancară în careEl observă, de asemenea, că proiectul a primit un interes „promițător” din partea clienților corporativi, care au fost implicați la începutul proiectului și sunt dornici să ia parte la piloți.

Când a fost întrebat despre când el se așteaptă ca platformă pentru a trece dincolo de stadiul de pilot și în producție, Malaket explică: „nu Am stabilit-o firma de cronologie, doar pentru că pur și simplu încorporate compania cu câteva zile în urmă. Asta e ceva ce trebuie să ne întoarcem, după Sibos, și începe să se gândească cu echipa cum ne planificăm piloții, care se implică, care corporates și care cronologie. Așa că e devreme și nu am pus asta pe hârtie încă.”

More on this topic

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

Un Băiat Pe Nume Charlie Brown.

În 1969, cu jumătate de secol în urmă, când fiul meu avea un an, ne-am uitat la "un băiat pe nume Charlie Brown", regizat...

Filmele vor fi înlocuite vreodată cu cazinouri românești? Opinia cititorului

Într-un cazinou online, jucătorii din România se pot bucura de toate jocurile de noroc posibile. Este posibil să fi auzit despre turnee de poker...

Seattle Seahawks vs Arizona Cardinals NFL Ghid de parcare sportivă

Fie că sunteți nou la pariuri sportive sau un pro de pariuri, strategia noastră de pariuri sportive și pagina de consiliere este pentru tine....