Un Băiat Pe Nume Charlie Brown.

Related Articles

În 1969, cu jumătate de secol în urmă, când fiul meu avea un an, ne-am uitat la „un băiat pe nume Charlie Brown”, regizat de Bill Melendez și arătându-i iubitului ratat Charlie Brown din benzile desenate „Peanuts” create de Charles Schulz. Este 50 de ani mai târziu și, pe 18 octombrie 2019, filmul este re-lansat pe marele ecran încă o dată în onoarea a 50-a aniversare.

Cântecele din film au fost nominalizate atât la Oscar

Cât și la Grammy în 1971, cu muzică și versuri de Rod McKuen ca, „People, after all, start out as being small, and we’ re all a boy named Charlie Brown.”

Pe măsură ce filmul se deschide, Charlie Brown, Lucy Van Pelt și Linus se holbează la nori și descriu ceea ce văd. Linus crede că vede o schiță a Insulelor Cântecele din film au fost nominalizate atât la OscarBritanice din Honduras în Caraibe și un profil al lui Thomas Eakens, pictor și sculptor celebru. Când a fost întrebat ce vede, Charlie recunoaște că urma să spună O rățușcă și un căluț. Acum Charlie regândește acel răgaz.

Fiul meu avea un an când a apărut acest film, dar cea mai mare parte e la fel de proaspătă și oportună ca atunci. Poate că singura excepție de la această remarcă este una dintre scenele finale care arată băieți care trag cu bile într-un cerc. Băieții de azi n-ar avea nicio idee despre ce era vorba în scena aia. Îmi amintesc că jucam bile, și sunt sigur că Charles Schulz, care a scris materialul sursă, probabil, a jucat bile cu trăgători și agresori, dar astăzi, ar fi un joc video.

Cea mai mare parte, avem voie să empatizeze cu Charlie Brown, care trece printr-o depresie atunci când el nu poate zbura un zmeu (Snoopy poate, imediat după Charlie a exclamat, „oricine care poate zbura acest zmeu este un geniu!”) sau, aparent, reuși la nimic. „Se pare că nu pot face nimic cum trebuie”, spune Charlie, menționând că echipa lui de baseball tocmai și-a pierdut al 99-lea joc la rând.

Dar times, Ei sunt un ‘Changin’, și Charlie câștigă Concursul local de ortografie și merge mai departe la o competiție mai mare, în cazul în care el aproape ia acasă toate bilele. Ca fost profesor de engleză la școala elementară, aplaud regulile de ortografie pe care filmul le introduce în scenariu. Îți garantez că 90% din studenții de azi probabil nu i-au mai auzit pe majoritatea și ar putea beneficia de notițe!

Aici este Lucy Van Pelt, trăgând mingea departe la fel ca Charlie încearcă să-l lovi cu piciorul și provocând Charlie să geme, ” de ce, oh de ce, nu am lăsat-o să facă asta pentru mine!”

Când Charlie se îmbarcă într-o încercare regizat de Lucy de a urmări în sus Campionatul său de ortografie de albine școală câștigând mare la alte albine ortografie, el părăsește orașul pe un autobuz, luând cu el patura Linus”, care Linus ia dat ca un semn de noroc. 

Din păcate, absența păturii îl lasă pe Linus într-o stare de panică. 

Din păcate, absența păturii îl lasă pe Linus într-o stare de panică. Linus și Snoopy merg în marele oraș pentru a încerca să recupereze păturica prețioasă. Fiul meu avea o paturica asa de mare si, cand a fost spitalizat cu pneumonie dubla la varsta de 2 ani, bunica lui i-a luat patura murdara acasa sa o spele, lasandu-l pe Fiul Scott cu o paturica suplinitoare. Această pătură substitut nu a stabilit bine cu fiul Scott („nu accepta nici un substitut!”) care a trecut prin propriul său colaps în timp ce într-un cort de oxigen, pining pentru pătura lui minunat și bucurie când a fost în cele din urmă a revenit la el. (El a folosit pentru a găsi „partea bună” pe margine, care a fost un segment mic de dantelă care a purtat de pe întregul perimetru al pătură, și freca-l de obraz ca el a alunecat pe la culcare.)

În cele din urmă, Linus își primește pătura înapoi (așa cum a făcut Scott) și totul este bine. Linus se poate opri în cele din urmă spune, „Vai de mine!”Linus cântă Beethoven. (Lucy, văzând un bust de Beethoven pe pianul său, întreabă,” Cine este aceasta? George Washington?”) și Snoopy patineaza ca un campion.

Filmul rezistă remarcabil de bine după cincizeci de ani (cu excepția acelei scene de joc cu bile) și secvențele colorate cu culoare animată pulsantă vor fi văzute chiar mai bine pe un ecran gigant încă o dată. Bucurați-vă de ea la teatrul local începând cu 18 August.

More on this topic

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Recente

4 Sfaturi de pariuri sportive fiecare începător trebuie să știe despre

Acum că pariurile sportive sunt legale în mai multe state, e doar o chestiune de timp până când pariurile sportive online legale vor inunda...

Filmul „Breaking Bad „”El Camino”: data lansării, rulote, intrigi și tot ce știm până acum

La aproape șase ani după sfârșitul dramatic și sângeros al seriei originale, ne întoarcem în lumea întunecată și răsucită de rupere rău. Vestea prima în...

Un Băiat Pe Nume Charlie Brown.

În 1969, cu jumătate de secol în urmă, când fiul meu avea un an, ne-am uitat la "un băiat pe nume Charlie Brown", regizat...